Salonul Calului 1Vineri, 26 septembrie, va începe Salonul Calului, ediția a treia, evenimentul premium dedicat tuturor activităților de sport, business și divertisment ecvestru din România, al cărui partener media este și PaginadeAgricultură.ro. Această ediție propune zece zile de show-uri ecvestre, parade, demonstrații, cascadorii și concursuri internaționale de sărituri peste obstacole – toate desfășurate în perioada 26 septembrie-5 octombrie la Clubul Equestria, baza hipică de pe DN1 Snagov, sat Tâncăbești. Ceremonia oficială de deschidere va avea loc sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 10.30, la sediul clubului.

Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta, Salonul este structurat în două secțiuni: prima secțiune se va desfășura pe perioada week-endului (26-28 septembrie) și va cuprinde show-uri cu ponei, parade, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstrații de curse de trap și galop, demonstrații de voltije, concurs de atelaje, concursul ”Cel mai frumos costum retro de la Hipodrom”, precum și evenimentul special ”Seara Cailor”, inspirat de o temă western și care se bucură de participarea tenorului Vlad Miriță.

A doua secțiune – care se va desfășura în perioada 2-5 octombrie – va fi dedicată integral competițiilor sportive de înaltă performanță, acreditate internațional de către Federația internațională de echitație (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. În competiție sunt așteptați călăreți cu peste 150 de cai din Franța, Croația, Belgia, Grecia, Bulgaria, Turcia, Ungaria care vor concura în 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 de euro – este un alt element de noutate față de edițiile precedente.

Cele mai importante probe competiționale, programate în week-endul 4-5 octombrie, includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour – Bucharest International Grand Prix. De asemenea, în perioada 26-28 octombrie, Salonul Calului va găzdui Competiția națională de sărituri peste obstacole (CSN), care a programat 11 probe cu diferite niveluri de dificultate și de vârstă, inclusiv cele mai importante și cel mai bine premiate două probe ale competiției, Trofeul Equestria, aflat la a doua ediție, și Cupa Salonul Calului. Fondul de premiere cin competiția națională se ridică la 28.000 de lei.

Începând cu această ediție, Salonul Calului se află sub Înaltul patronaj al Alteței Sale regale Principele Nicolae al României. 

”Iată că, odată cu cea de-a 3-a ediție, Salonul Calului se poziționează tot mai ferm în zona reînvierii competiției și spiritului de performanță, nobilul sport al echitației devenind un reper pentru toți pasionații acestei discipline sportive. Toate concursurile și probele, pe diferite niveluri de dificultate și de vârstă înscrise în program, au atins acum un număr-record. Interesul competitorilor străini, al personalităților care au acceptat să ne susțină, arată că am reușit să ne apropiem de obiectivul stabilit de noi încă de la prima ediție: transformarea Salonului calului într-o platformă est-europeană de încurajare și promovare a sportului ecvestru”, a declarat dr. Ozana Moraru, președintele clubului Equestria.

Programul complet al evenimentului și mai multe informații sunt disponibile la adresa: salonulcalului-equestria.ro.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Salonul Calului debutează vineri la Tâncăbești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *