Dezvoltarea inimii porcilor moderni a fost grav afectată de creșterea organismului pe parcursul ultimelor decenii. Acest lucru poate cauza probleme cardiace.

Un cercetator olandez, cu doctorat a fost primul din lume care a studiat schimbările fizio-patologice în inima porcilor. Concluziile studiului au adus suplimentar beneficii nu doar în industria creşterii suninelor, ci şi în sănătatea umană, scrie PigProgress.net.

Porcii peste 150 de kilograme au schimbări în muschii inimii

Dl van Essen, un medic veterinar, a efectuat cercetarea sa la Departamentul de Cardiologie Experimentală Erasmus Medical Center. În cadrul cercetărilor sale s-a constatat că porcii cu o greutate mai mare de 150 kg (viitori scroafele și vierii reproducători) au prezentat modificări patogene ale mușchiului cardiac și o creștere bruscă a tensiunii arteriale.

Ca şi în cazul oamenilor, aceste modificări ar putea fi cauzate de un stil de viață nesănătos. Porci grei petrec cea mai mare parte a zilei dormind lor având o activitate fizică foarte redusă. Scăderea funcției pompei cardiace poate provoca probleme grave porc în timpul activităților stresante și solicitante fizic, cum ar fi nașterea purceilor.

Industria creşterii porcinelor nu este conştientă de problemele cardiace

Cercetătorul Van Essen s-a declarat ca este primul care încercă să demonstreze aceste modificări cardiace care se produc la porci grei. Dl van Essen a spus: „Industria creşteri porcilor nu este sau nu este încă conștientă de această problemă. Fermele de porci sunt responsabile pentru sănătatea porcilor. Rezultatele noastre de cercetare ar trebui să stimuleze sectorul pentru a efectua studii suplimentare în vederea identificării soluții pentru această problemă.“

Potrivit PigProgress.net, această cercetare este de asemenea importantă pentru oameni. Schimbările de presiune cardiace și de sânge observate la porcii sunt foarte similare cu cele observate la persoanele obeze cu insuficiență cardiacă diastolica. Un stil de viață nesănătos caracterizat printr-o lipsă extremă de exercitare și de obezitate joacă un rol crucial în debutul acestei funcții cardiace diminuate la om.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *