Cunoscut şi sub denumirile populare de muşchi de piatră, muşchi de munte sau muşchi creţ, lichenul de piatră are un rol important în tratarea afecţiunilor sezonului rece. Are efecte energizante şi este de folos în cazul multor boli respiratorii şi nu numai.

Lichenul de piatră (Cetraria islandica) conţine mari cantităţi dintr-o polizaharidă numită lichenină, precum şi celuloză, acid cetraric (amar), acid lichensterinic şi zaharuri. În medicina naturistă se foloseşte lichenul în întregime, recoltat în condiţii uscate şi curăţat de impurităţi.

Potrivit medicului apifitoterapeut Cristina Bălănescu, lichenul de piatră are efect energizant, mucolitic (acţionează asupra secreţiei mucoase), are acţiune antispastică şi este un bun detoxifiant al metalelor grele. Are miros foarte slab, dar atunci când este umezit degajă un miros specific, iar gustul este amar. De asemenea, are un rol foarte important în afecţiunile sezonului rece, în special în perioada de convalescenţă, fie că vorbim de viroze, tuse iritativă sau productivă, răguşeală sau bronşită cronică.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *