Antreprenorul Ioan Niculae, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, negociază vânzarea unor active din cadrul grupului Inter­Agro pe care îl controlează, potrivit surselor ZF.

Omul de afaceri discută cu fon­duri de investiţii din Indo­nezia şi Orientul Mij­lociu pentru unele active. De altele, cum este cazul unor com­binate chimice, s-au arătat interesate şi companii locale din industria ener­getică, spun sursele din piaţă. Industria petrochimică a revenit în atenţia jucătorilor din domeniu în contextul preţului redus al petrolului.

Vânzarea unor active vine în con­textul în care grupul InterAgro trece printr-o perioadă di­fi­cilă, mai multe din­tre companiile din grup intrând în in­solvenţă.

InterAgro SA şi InterAgro SRL, per­lele coroanei impe­riului lui Niculae, au fost două dintre cele mai mari insolvenţe ale anului trecut.

Cele două mai aveau în 2015 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri cumulate de 650 mil. lei (150 mil. euro) şi dato­rii totale de 2,5 mld. lei. În anul ante­rior, adică în 2014, cele două aveau un business cumulat de 3,3 mld. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *