Dietele porcilor care conţin niveluri semnificative de făină din semințe de rapiță și boabe de grâu uscat distilate în substanțe solubile pot sprijini performanța de creștere în comparație cu dietele pe bază de soia din caietul de sarcini cu nutrienți similari, scrie PigProgress.net. Acest lucru înseamnă că în viitor dietele pe bază de soia pot fi înlocuite de cele pe bază de rapiță.

Aceasta a fost una dintre concluziile cercetărilor care au efectuat un studiu  în se pune accent pe îmbunătățirea eficienței utilizării hranei pentru animale și reducerea amprentei ecologice a porcilor și a puilor de carne.

Testarea enzimelor și phytogenelor

În timp ce proiectul a fost recent finalizat, ECO FCE sa- axat pe impactul în nutriție, structura intestinului și profilul microbiotei, precum și genomica animalului pentru a obține o mai bună înțelegere a interacțiunii dintre acești factori-cheie în stimularea eficienței utilizării hranei pentru animale.

Dr. Elizabeth Magowan, coordonator adjunct al ECO FCE, de la Institutul de Bioştiinţe agro-alimentare (AFBI), din Belfast, Irlanda de Nord şi Marea Britanie, a spus că formulele dietelor au ca scop să facă uz de materii prime, aditivi și procese pentru a oferi nivelurile de nutrienţi necesare  în forma cea mai disponibilă pentru absorbție prin intestin, într-un mod cât se poate de eficient.

Includerea enzimelor și a aditivilor pentru hrana de origine vegetală a animalelor

„În acest scop, am analizat pe larg includerea enzimelor și a aditivilor pentru hrana animalelor de origine vegetală peste un spectru larg de ingrediente alimentare bazale. De asemenea, au fost examinate și procese cum ar fi extrudarea, înmuiere și hrănire lichidă”, a declarat Dr. Elizabeth Magowan.

Potrivit acesteia, dietele de soia au fost un element-cheie al acestei cercetări, în conformitate cu dorința recunoscută de a reduce consumul de soia în întreaga UE. Amestecul de făină din semințe de rapiță și boabe de grâu uscat distiate, cu solubile au reprezentat sursele principale de proteine în aceste diete sarace în soia. Sursa: agroazi.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *