Gulaș, mai multe tipuri de gem și sirop se numără printre deliciile realizate de peste 20 de mici producători din Harghita ce vor fi prezentate la târgul gastro-cultural Ozosep, sâmbătă și duminică, la Grădina Verona din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor, transmis AGERPRES.

Gulașul fierbinte — specialitatea evenimentului — pregătit în ceaune uriașe va fi nelipsit și la această ediție, dar vizitatorii pot degusta pe loc și brânzeturile și preparatele din carne, alături de o pâine de casă și un ceai sau o pălincă din fructe, arată sursa citată.

Pe lângă acestea, la târgul Ozosep, iubitorii de produse de calitate pot găsi de la siropuri și gemuri naturale, miere, prăjituri, turtă dulce, kurtoskalacs și langos proaspăt, ciocolată artizanală și de casă, sărățele, până la pateu de bibilică, păstrăv afumat și multe alte specialități. Vor fi prezenți și meșterii artizani cu jucării din lemn, articole din piele, lucrate manual, cosmetice naturale, obiecte din ceramică și alte lucruri frumoase.

Evenimentul oferă o serie de programe pentru întreaga familie în decursul celor două zile. Astfel, în ambele zile ale târgului, între orele 12,00 și 14,00, copiii sunt așteptați la ateliere creative, unde vor confecționa măști de carnaval și decorațiuni. Activitățile vor avea loc într-o zonă acoperită și încălzită. Sâmbătă, de la ora 14,00, are loc și un concert susținut de DJ Abasc.

AGERPRES

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *