Producătorii şi comercianţii nu îşi vor mai putea vinde produsele în pungi de plastic subţiri cu mâner, propune Ministerul Mediului într-un proiect de act normativ prin care vrea să evite infringementul asupra României din cauza problemelor de mediu. De asemenea, retailerii vor avea mai multe obligaţii în ceea ce priveşte procesul de reciclare, în timp ce consumatorii vor trebui informaţi despre sistemului de colectare a deşeurilor din ambalaje și câţi bani pot primi înapoi dacă returnează ambalajul reutilizabil, scrie economica.net

Astfel, pentru a limita consumul de pungi din plastic, Ministerul doreşte interzicerea „introducerii pe piața națională și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner”. Acestea sunt definite ca pungile de transport din plastic cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni.

De asemenea, retailerii care vând  produse ambalate în ambalaje reutilizabile și/sau pungi de transport din plastic ar putea fi obligaţi să aplice sistemul depozit (să dea posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul în schimbul rambursării taxei de depozit a ambalajului).

Totodată, comercianţii care vând pungi de transport din plastic, alături de producătorii care introduc pe piața națională produse ambalate în ambalaje reutilizabile sunt obligaţi să organizeze un sistem pentru colectarea ambalajelor reutilizabile și a pungilor de transport din plastic de la utilizatori sau consumatorii finali.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Guvernul nu mai vrea pungi de plastic in magazine

  1. neicanimeni spune:

    si uite asa din ’90 „evitam infringement” dupa infringement si mergem precum magarul dupa morcov si ala deshidratat si carand in spate pe altii! de, am fugit ca dracul de tamaie (de rusi) si am fost primiti pe post de prosti in „marea familie europeana, din care facem parte de drept”…brrrrrrrrr!
    parca este mai frig in casa decat in ’80….in est parca era mai cald si mai ieftin sa traiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *