Cabinetul Grindeanu susține modificările pregătite în privința dreptului de preempțiune al arendașilor la cumpărarea unui teren agricol. Arendații vor trebui să îndeplinească noi condiții pentru a putea cumpăra prioritar terenuri agricole.​

Legislația actuală stabilește că, la cumpărarea unui teren agricol, ordinea de preempțiune este: coproprietari, arendași, proprietari vecini. Pentru a cumpăra un teren înaintea unui vecin, un arendaș trebuie să dețină un contract de arendă valabil încheiat și înregistrat la momentul afișării ofertei de vânzare la sediul primăriei.

Un proiect pentru modificarea acestei legi a fost adoptat anul trecut de Senat și urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților, iar Guvernul a transmis Parlamentului că susține aceste modificări.

Potrivit proiectului, arendașii vor avea drept de preempțiune față de vecini la cumpărarea unui teren agricol numai dacă vor dovedi că dețin un contract de arendare valabil încheiat și înregistrat cu cel puțin un an înainte de data ofertei de vânzare a terenului respectiv.

Inițiatorii proiectului arată însă că anumiți proprietari vor să împiedice vânzarea terenurilor către vecini și aleg pe oricine dorește cumpărarea terenului, prin încheierea unui contract de arendă, de obicei, cu o înțelegere prealabilă și asupra prețului. Intetral pe profit.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *