muzeul satului bucurestiMuzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează, sâmbătă și duminică, “Crâstovul viilor”, eveniment cultural ce marchează, conform calendarului popular viticol, începutul culesului viilor la români.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, începând cu ora 13,00, oaspeții Muzeului Satului fiind invitați la un spectacol de muzică și dansuri tradiționale românești oferit de Ansamblul Tradiții luncăvițene din Luncavița, Tulcea, informează Biroul de presă al Muzeului Satului într-un comunicat.

În aceeași zi, între orele 14,00—15,00, cei mici sunt așteptați să își exploreze creativitatea și să își exerseze abilitățile practice în cadrul celor două ateliere de creație organizate special pentru ei — icoane pe sticlă și împletituri textile, ateliere coordonate de Vladimir Baciu și Eugenia Tudor.

“Duminică, începând cu ora 14,00, vom redescoperi datinile și obiceiurile viticole românești, alături de Ansamblul folcloric Țara Vrancei, iar actorul Alexandru Nicolae ne va dezvălui prin intermediul poeziei și snoavelor populare tainele viței-de-vie și a vinului. De la ora 15,00, Ion Crețeanu, Gheorghița Nicolae și Florin Mihalache ne vor oferi cele mai frumoase cântece populare românești, într-un cadru tradițional ce recreează atmosfera sărbătorilor de altădată”, precizează comunicatul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Loading...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *