Grupul Carrefour, prezent cu aproape 300 de magazine pe piața românească, încearcă să lucreze direct cu producătorii autohtoni de fructe și legume, în încercarea de a evita distribuitorii și de a scurta timpul în care produsele ajung pe rafturi. Prima cooperativă în care retailerul francez este partener cu agricultori români a fost inaugurată în Giurgiu, la Vărăști.

Încă din primele zile în care a ajuns în Romania, Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România, a auzit că fructele și legumele de aici sunt foarte gustoase. A gustat atunci o roșie și a fost foarte încântat. „Ne dorim să aibă acces clienții la produsele românești și să limităm pe cât posibil importurile”, a declarat el marți într-o conferință de presă.

Dar acest lucru nu este tocmai simplu, pentru că unui retailer îi este greu să meargă la fiecare producător în parte și să colecteze marfa. După o colaborare cu câțiva producători din Vărăști, celor de la Carrefour le-a venit ideea să înființeze împreună cu ei o cooperativă agricolă, de unde să se aprovizioneze cu legume și fructe. Asta înseamnă scurtarea lanțului de la producător la cumpărător și, după cum spun reprezentanții retailerului, produse mai proaspete și prețuri mai mici în magazine. „Prin acest proiect se înlătură distribuitorii”, spune Silviu Diaconu, director Achiziții Legume Fructe al Carrefour România. Reprezentanții companiei speră că experiența de la Vărăști să fie doar începutul unui șir de astfel de cooperative înființate în diverse zone din țară.

Sursa> profit.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *