Prețurile la legumelor au crescut foarte mult în ultima perioadă, în Marea Britanie, din cauza vremii extrem de capricioase care a afectat producția de legume în Spania, țară din care Regatul își face aprovizionările.

Clima blândă din Spania permite creșterea în câmp deschis a salatei, chiar și în timpul iernii. În acest an, însă, ploile torențiale care au căzut la sfârșitul lunii decembrie, urmate de un val de frig și de căderi de zăpadă în ianuarie, au afectat regiunile în care se produc vegetalele şi din care exportă trei sferturi din producția lor în restul Europei.

Regiunea Murcia, în centrul zonelor agricole afectate, nu a mai înregistrat căderi de zăpadă în ultimii 34 de ani. Astfel, din cauza ninsorilor, producția spaniolă de legume a scăzut cu 30% la fel ca și volumul exporturilor, arată estimărilor Federației Exportatorilor, Fepex. La rândul său, Coag,

Cel mai mare sindicat al fermierilor spanioli, Coag, estimează că producţia va scădea cu 50% în cele mai afectate regiuni.

Printre Cele mai afectate sunt salatele, care au suferit și de pe urma secetei din toamnă. Unii cultivatori au pierdut aproape întreaga producție, a explicat Andres Gongora, responsabil Coag pentru regiunea Almeria.

Şi la producţia de dovlecei s-au înregistrat pierderi semnificative, fapt care a dus la creşteri semnificetive ele preţului. În Marea Britanie, brocoli şi andivele s-au reaţionalizat din cauza prezenţei tot mai scăzute a acestor legume pe piaţă. Sursa: agroazi.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *