Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis a atenționat autoritățile de la București că evoluția pestei porcine africane în apropierea granițelor sale reprezintă pentru România un mare risc și le-a convins să dispună urgent mai multe măsuri la frontieră.

Pe finalul anului trecut, fostul ministru al Agriculturii Achim Irimescu avertiza că populația nu mai trebuie să introducă în țară produse din carne de porc din Ucraina și Republica Moldova, deoarece există un risc de 70% ca pesta porcină africană să intre în România.

Acum, autoritățile au fost atenționate și de la Bruxelles, printr-o scrisoare transmisă de comisarul european la începutul acestei luni, și au decis să pregătească o serie de măsuri care să asigure prevenirea sau detectarea imediată a bolii atât la porcii domestici, cât și la mistreți, inclusiv prin întensificarea controalelor la punctele de intrare în România din Ucraina și Republica Moldova, pentru a preveni introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste țări.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *