Fermele și fabricile Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, dar și sediul central au fost scoase la vânzare prin licitație publică „de tip olandez”, la un preț de pornire de peste 21,5 milioane euro fără TVA, compania intrând în faliment, cum a anunțat Profit ro la finele anului trecut, în contextul în care francezul de origine libaneză care controlează grupul, Rami Ghaziri, supranumit „Regele Puiului” din România, a fost trimis în judecată de procurorii DNA cu acuzația de evaziune fiscală în cuantum de 107 milioane de lei.

Licitația publică competitivă „de tip olandez” este cu preț în urcare sau în coborâre, în funcție de cerere și ofertă. O astfel de licitație este folosită când există un lot foarte mare de produse identice, pe care nu le va cumpăra un singur participant, ci mai mulți, în cantități diferite, ofertele fiind ordonate după prețuri, în ordine descrescătoare.

Companiei aflate în faliment i-au fost scoase la vânzare sediul central din Crevedia (terenul cu construcții), abatorul, fermele avicole, fabrica de nutrețuri.

Avicola Crevedia a intrat în insolvență în ianuarie 2014, iar în toamna anului trecut, după ce planul de reorganizare nu a avut succes, judecătorii au dispus dizolvarea societății și ridicarea dreptului de administrare al acesteia.

Integral pe profit.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *