Prețul cărnii de porc va crește cu până la 30% în aprilie, a declarat recent Radu Timiş, CEO Cris-Tim.

Potrivit acestuia, producătorii de carne sunt forțați să crească prețurile pentru a putea crește și competitivitatea, în competiția cu concurența de pe piața UE.

„Integrarea în UE a făcut să intrăm în competiţie cu celelate ţări europene şi nu numai. De aceea creşterea competitivităţii este foarte importantă. Dacă un fluture bate din aripi în Brazilia, va fi un tsumani în Japonia. Fiecare lucru ne influenţează. Luna viitoare, preţurile la carnea de porc cresc cu 15-30%”, a declarat joi Radu Timiş.

Printre problemele pe care le au de înfruntat producătorii români se numără schimbarea economică permanentă: „Cum ne adaptăm pentru a rămâne în piaţă? Dacă un producător ar creşte de mâne preţurile cu 10-15%, piaţa nu ar putea suporta. Pe de altă parte, grupul nostru de firme a fost impactat în proporţie de 40% de creşterea salariului mediu pe economie. Dacă nu eşti eficient, lucrurile astea te afectează”, a declarat Radu Timiș.

Potrivit acestuia muncitorii nu fac față ritmului crescut de lucru și fac erori care se vad asupra producției. Acesta este motivul pentru care producția ar trebui robotizatpă precum în industria farmaceutică.

„La o producţie de 120 de tone pe zi avem undeva la 30 de kilograme neconforme. În anii trecuţi ajunsesem undeva pe la 5%. Iar, preţurile de logistică, dacă nu le ţii sub control îţi afectează preţurile de cost fiindcă transportul în ţară dintr-o parte în alta durează destul de mult”, a explicat Timiş.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *