Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au fost depuse, până la acest moment, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2017, un număr de 453.369 cereri, pentru o suprafaţă de 2.157.767,45 hectare.

Judeţele în care s-a realizat cel mai mare procent de depunere de către fermieri a cererilor unice de plată sunt următoarele: Vrancea – 58,24 %, Giurgiu – 58,10 %, Dâmboviţa – 57,70 %, Prahova – 56,57 % şi Neamţ – 55,46 %. În schimb, procente mai scăzute se înregistrează în următoarele judeţe : Constanţa – 37,82 %, Tulcea – 39,00 %, Ialomiţa – 41,76 %, Brăila 42,22 % și Sibiu 43,77%.

MADR facem apel către toţi potenţialii beneficiari ai sprijinului financiar aferent Campaniei 2017, să respecte programările realizate de angajaţii APIA în vederea depunerii cererilor de plată la sediile APIA judeţene/locale, având în vedere că acestea se pot depune până la data de 15 mai 2017, în conformitate cu art. 1 lit. a) din Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură.

Respectarea programărilor conduce la fluidizarea fluxului de lucru, evitarea apariţiei aglomeraţiei şi a întârzierilor în depunerea cererilor, precum şi la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată.

În eventualitatea în care programarea iniţială nu a putut fi respectată, îi rugăm pe acestă cale, pe cei care să află în această situaţie, să contacteze de urgenţă Centrul judeţean/local APIA.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *