Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat luni că a lansat o aplicație prin care deținătorii publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pot depune online până la 31 martie cererile pentru obținerea unui sprijin de până la 7 milioane de euro pentru împădurire.

Aplicația electronică poate fi accesată din butonul dedicat situat pe pagina de început a site-ului APIA și este însoțită de instrucțiuni de utilizare, scrie News.ro.

APIA a anunțat că până la 31 martie, deținătorii de teren agricol și neagricol pot accesa schema de ajutor de stat care are o valoare maximă de 7 milioane de euro. Alocarea financiară pentru prima sesiune din acest an este de 50 de milioane de euro.

Sprijinul financiar pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite se acordă deținătorilor publici și privati de terenuri agricole și neagricole și vizează plantațiile forestiere realizate prin: trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricol și perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole.

Potrivit APIA, în categoria deținătorilor publici de teren agricol și neagricol sunt incluse unitățile administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii) și alte persoane juridice de drept public, precum și formele asociative ale acestora. Iar în categoria deținătorilor privați de teren agricol și neagricol sunt incluse persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societățile comerciale, asociațiile și fundațiile, alte persoane juridice de drept privat, precum și formele asociative ale acestora.

“Suprafața terenului propus pentru împădurire, în cazul realizării de trupuri de pădure trebuie să fie de cel puțin 1 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită să fie de cel puțin 0,5 ha; în cazul realizării de perdele forestiere de protecție suprafața terenului propus pentru împădurire trebuie să fie de cel puțin 0,5 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită să fie de cel puțin 0,1 ha”, se mai arată în comunicatul APIA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Agricultură și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *